DUHOVI RATA

Duško Blagojević
Izdavač: Književna omladina Srbije
ISBN: 978-86-7343-286-1
Povez: Mek
Pismo: Ćirilica
Broj strana: 360

Array
660,00 Дин.
Obavestite me

U svima nama postoji istraživač. To je ono što mi radimo. Istražujemo naš svet i ono što se događa oko nas. Fantazija i epika omogućavaju nam da istražimo nešto sasvim novo, i da to zavolimo. Šta je to u fantaziji što nas privlači? Ako pogledate vrhunske filmove i knjige za sva vremena, obično ćete naći da postoji neka epska komponenta u njima, da nas one odvode u drugo vreme i mesto. Tu je prisutan osećaj velikog novog sveta, velikog otkrića. Zašto želimo takve stvari? Možda zato što postoji osećaj da u svima nama postoji istraživač. Osim toga, želimo da verujemo da jedna osoba može da napravi nešto drugačije. To je nešto u šta nismo sigurni, ali želimo da verujemo da je to istina. Epska fantazija je često žanr jedne osobe koja stvara ogromnu promenu u svetu. O tome nam ona govori.

Ali, da bi vam se određeno fantastično delo dopalo, posle čijeg čitanja nećete ostati ravnodušni, potrebno je da autor tog dela poseduje originalnost; da već poznate teme učini svežim, novim i njemu svojstvenim.
Upravo takvu vrstu originalnosti poseduje autor dela "Duhovi rata" iz trilogije knjige "Dragojl ratnici", Duško Blagojević.

Uživaćete u bravurozno vođenoj radnji, dijalozima, opisima okršaja i u jedinstvenom umeću autora da smesti čitaoca "na lice mesta" i kao čarolijom učini da doživimo prizor severnjaka koji se spremaju za osvajanja, kao da se odvija upravo tu, u našoj neposrednoj blizini, da vidimo mimike na licu Cara severa koji želi da zagospodari svetom, i saznamo može li drevni red Dragojl ratnika zaustaviti sile tame i otkriti ko se krije iza maski i užarenih očiju Duhova rata?

Čitanjem ovog izvanrednog književnog dela, podsetićete se zašto toliko volimo magičan svet epske fantastike i njegove autore.

Duško Blagojević rođen je 1978. godine u Beogradu u kome i danas živi i radi. Završio je osnovne i master studije na Ekonomskom fakultetu.
Tokom godina čitanja, epska fantastika je na njega ostavila posebno dubok trag. Pod njenim snažnim uticajem u studenskim danima razvija se osnova scenarija o Dragojl ratnicima i polako, ali sigurno dobija svoj celoviti oblik. Sam proces pisanja postaje istinsko uživanje, ali i interesantan proces samospoznaje.
„U zdravom telu zdrav duh“ je oduvek bio i ostao njegov moto. Balans između duha, uma i tela pokušavao je da pronađe najpre kroz mačevanje, a nakon toga pronašao je mir u drevnim veštinama joge i meditacije, aktivnostima koje rado upražnjava i dan danas.
Za njegov književni prvenac o Dragojl ratnicima ,,Duhovi rata'' dobio je prestižnu, drugu nagradu ,,Pegaz'' 2016. godine.

TOP