ZIMSKI KRALJ

Dostupnost proizvoda: Da  /  

Bernard Kornvel
Izdavač: Otvorena knjiga
ISBN: 86-7674-085-2
Povez: Mek
Pismo: Latinica
Br.strana: 535
Godina: 2006.

Array
531,30 Дин.

Nekad davno, u zemlji zvanoj Britonija, zbili su se događaji o kojima ću pričati. Biskup Sensam, koga Bog mora da je blagoslovio nad svima svetima, živim i mrtvim, kaže da ova sećanja treba pustiti da padnu u bezdanu jamu, skupa sa svakojakom nečisti posrnulog ljudskog roda. Pridikuje jer te uspomene čuvaju priče o poslednjim danima bezbožne tmine, pre no što ju je odagnala svetlost Gospoda našeg, Isusa Hrista. Priče o Loegiru, Izgubljenoj zemlji koja je jednom bila naša i koju naši dušmani sad nazivaju Engleskom. Priče o Arturu, Vojskovođi, Kralju što nikad ne beše, Neprijatelju Boga i, neka mi živi Hrist i biskup Sensam oproste, najboljem čoveku koga sam znao. Kako samo tužim za Arturom.
Pričaj mi o Arturu,kaže Igrejn,našoj poslednjoj i najboljoj uzdanici,našem kralju što nikad ne beše kralj,neprijatelju Boga i biču Saksona.Artur je izvojevao svoju krvavu pobedu u dolini Lag i kraljevstva su konačno ujedinjena.Mordredov presto je bezbedan,Ginevra nosi Arturovo dete,a Lanselot je pred venčanjem s Keinvin.Posle poslednje bitke protiv Saksona Artur će upravljati mirnom,uređenom zemljom.

Rođen je u Londonu 1944. Otac mu je bio kanadski pilot a majka engleskinja, član ženske pomoćne avio jedinice. Predat je na usvajanje porodici Vigins koji su bili članovi protestantske sekte, koji su odbacivali bilo kakvu neozbiljnost, pa čak i medicinu. Poslat je u Mokton školu, završio je studije na Londonskom univerzitetu i po završenim studijama radio je za BBC televiziju čiji je bio direktor. Oženio se amerikankom Džudi i prešao da živi u Ameriku. Kako nije dobio zelenu kartu počeo je da piše jer to nije zahtevalo radnu dozvolu.

TOP