ČAROBNA OLOVКA

Dostupnost proizvoda: Da  /  

Luka Lukić
Izdavač: Književna omladina Srbije
ISBN 978-86-7343-370-3
Povez: Broš
Pismo: latinica
Br.strana: 80
Godina: 2019.

Array
400,00 Дин.

Da je Srbija bogata talentovanim, mladim ljudima, dokaz je nova knjiga mladog Luke Lukića iz Sopota, rođenog 2002. godine, roman pod nazivom ,,Čarobna olovka’’, i to samo dve godine nakon njegovog ulaska u svet književnosti objavljivanjem knjige poezije ,,Lavirint mog uma’’ ( КOS, 2017.)

,,Čarobna olovka’’ – roman u kome će podjednako uživati i odrasli i deca, jer nas na lep i posredan, ali i duhovit, način uvodi u osvešćivanje i buđenje onoga što mi zapravo i jesmo.

Ovo je roman o tome kako izbeći zamku u koju smo svi upali. Čovek je danas kao onaj hrčak koga ubace u točak, a on okreće, okreće, misleći da negde ide, a u stvari se sve vreme nalazi u istom tom krugu.
I iako suviše mlad da bi već sada shvatio složenost i protivrečnosti života i sveta, Luka u romanu ,,Čarobna olovka’’ pokušava da nam pokaže, gledano očima deteta, kako da iz tog kruga izađemo i počnemo slobodno da živimo.

Naime, Luka Lukić je mlada osoba koja pažljivo posmatra sve (t) oko sebe, koja pripoveda o znanjima koja stiče, o svojim životnim iskustvima, o odnosima među ljudima, i o onome što voli i čega se plaši, stvarajući neobičnu, maštovitu i duhovitu priču u kojoj kroz svoje glavne junake, Boru, Stanislava i starca Miliju istražuje prostore u kojima se književnost sjedinjuje sa snovima i vizijama, preplićući realnost u fantaziju i obratno, i omogućavajući čitaocima da dokuče njegov svet i dopru u dubinu njegove duše prepune umne i emotivne čistote.
I upravo ta veština kojom Luka gradi priču, balansirajući u svakom trenutku između dva sveta, realnog i izmaštanog, čini ,,Čarobnu olovku'' knjigom koja zaslužuje pažnju, jer predstavlja u biti jednu zrelu, maštovitu knjigu koja sa sobom nosi veoma ozbiljne poruke koje bi u budućnosti dovele do boljeg života i sveta.LUКA LUКIĆ, Sopot, Beograd

Luka Lukić je ambiciozan,četrnaestogodišnji dečak sa interesovanjima koja nisu svojstvena današnjem vremenu, i zato je jedinstven. Voli poeziju, bavi se pisanjem dve godine, odličan je učenik osmog razreda osnovne škole i redovno trenira fudbal. Svojom najvećom vrlinom smatra kreativnost.

TOP