ŽIVOT NA GRAM

Dostupnost proizvoda: Da  /  

Ranka Tanasić Barlov
Izdavač: Književna omladina Srbije
ISBN: 978-86-7343-247-2
Povez: Mek
Pismo: Latinica
Br.strana: 170
Godina: 2014.


440,00 Дин.

Zadivljujući, dirljiv roman o bolnoj praznini između onoga što jesmo dok volimo i onoga što postanemo onda kada ta ljubav nestane.
Izvanredna priča o ljubavi, narkomaniji, gubitku i prijateljstvu, smeštena u današnjem vremenu u kojem su degradirane sve moralne vrednosti.

Junakinja romana, Čarna, koja je ujedno i pripovedač, bila je četiri godine u ljubavnoj vezi sa Ugrinom, zavisnikom narkotika. Ona roman počinje od trenutka kada je napustila Ugrina.
Ispitujući sebe, svoje postupke u formi dnevničkih zapisa, ona prolazi kroz vremeplov. Dok u sadašnjem vremenu pati zbog izgubljene ljubavi i privremeni smeštaj nalazi boraveći kod drugarice Lenke, u isto vreme se priseća njihovog upoznavanja. Ispovedajući se, priseća se svega kroz šta je prošla živeći sa zavisnikom. Zbog velike ljubavi i poštovanja prema Ugrinu ona će pokušati da učini sve što je do nje, verujući da će ga svojom iskrenom ljubavlju spasiti iz kandži narkomanije.

Kroz ceo roman Čarna čitaoce upoznaje sa uzrocima i posledicama konzumiranja narkotika. Edukativni karakter romana posredno je istaknut. On šalje poruku o posledicama konzumiranja narkotika i o problemima koje narkotici mogu da prouzrokuju u porodici, društvu, odnosno u pojedincu koji izabere takav način života.

 

Ranka Tanasić Barlov rođena je 24.11.1979. godine u Kikindi.

Odrasla je u Ruskom Selu, gde je završila OŠ "Gligorije Popov", a potom i srednju školu "Hemijsko tehnološka i građevinska škola" u Kikindi. U Beograd je došla kao student prava, sa malim ambicijama i velikim snovima.Po zanimanju je diplomirani pravnik. Radi kao sekretar u OŠ "Milena Pavlović Barili" u Beogradu.

Pisanjem se bavi od svoje desete godine, i to smatra hobijem, ali je retko kada pričala o toj strani svoje ličnosti.
Životna priča koja je ostavila neizbrisiv trag u njenom životu osmelila je da napiše prvi roman pod nazivom "Gde da odem da te ne volim", objavljen 2012 godine. 

  1. objavljuje svoj drugi roman ,,Život na gram’'.

Najnoviji roman ovog izuzetnog pisca nosi naziv ,,Kada se ponovo sretnemo'', objavljenog 2016. godine

TOP