KAD ŽIVOT ODUZME KRILA

Dostupnost proizvoda: Da  /  

Katarina Đurđević
Izdavač: Književna omladina Srbije
ISBN 978-86-7343-387-5
Povez: Broš
Pismo: latinica
Žanr: roman
Br.strana: 110
Godina: 2019.

Array
500,00 Дин.

1. NAGRADA ''PEGAZ'' za 2019.

Ima u našim dušama ožiljaka koji ne bole samo u snu. I ne znamo od kog bola su oni ostali, i da li je bilo jutro ili suton kada su se urezali u našoj duši...
Ali, takva je naša duša. Ispunjena uspomenama koje nas rastuže, nasmeju, zabole.
Rumi je jednom rekao: "Rana je mesto gde u vas ulazi život." Ništa nije bliže istini. Iz patnje su proizašle najsnažnije duše ovog sveta čiji su životi preplavljeni ožiljcima.
Upravo onako kako se to desilo junakinji ovog divnog romana. Njenoj životnoj borbi.
Pri tom, u svakoj borbi s kojom se suočavamo krije se neki blagoslov, ali da bi ga videli potrebno je biti otvorena srca i uma. Voleti svoj život znači verovati svojoj intuiciji, rizikovati, gubiti i pronalaziti sreću, ceniti sećanja i učiti iz iskustava. To je "put na duge staze".
Junakinja romana ,,Kad život oduzme krila’’ putovala je tom stazom dugo vremena živeći u kući koja je ostala sama. U njoj sada samo vetrovi ulaze kroz oštećene zidove i koračaju pustim sobama. Nema više smeha, glasova, šaputanja. Tišina je nađačala sve. Nemi svedok u čijem krilu se rađala ljubav, strast, širila radost, u kojoj su se slavili praznici, i na čijim je zidovima ispisana čitava jedna priča, sada je pusta. A skoro do juče je ovaj dom mirisao na toplinu, uglačan pod, nežni plamičak iz ognjišta.
Održavala je Živana sve to misleći da njenoj sreći nema kraja. Nakon nesrećne sudbine koju je doživela, shvatila je da nijedna sreća ne može da bude toliko velika koliko bol može da bude jaka.
A život je čudo…

katarina-djurdjevic

Katarina Đurđević rođena je 1991. godine u Beogradu, a odrasla u selu Dražanj sa porodicom. Nakon završene gimnazije u Grockoj, upisala je Filološki fakultet u Beogradu, smer srpski jezik i književnost. Tada prelazi da živi u Beogradu. Oduvek je pokazivala ljubav prema knjigama i najveća želja joj je bila da se ostvari kao pisac. Knjige i pisanje su njena oaza mira, sreće i spokoja.

TOP