USPON

Dostupnost proizvoda: Da  /  

Mario Milosavljević
Izdavač: Književna omladina Srbije
ISBN 978-86-7343-376-9
Povez: Broš
Pismo: latinica
Žanr: roman
Br.strana: 406
Godina: 2019.

Array
700,00 Дин.

Kompozitni roman postapokaliptične fantastike ,,Uspon - Prva Knjiga Bezimene Hronike’’!

‘’Uspon’’ - uzbudljiv hibrid fantastike i krimi romana, sa složenim zapletom, moćnom noar atmosferom, i dovoljno eksplozivne akcije da zadovolji i najokorelijeg ljubitelja i fantastike i trilera.
Naime, jedan od popularnih podžanrova naučne fantastike jeste – apokalipsa i postapokaliptični život, borba za preživljavanjem i pronalaženje utočišta, sanctuary.
Dramaturška postavka iz književnog dela ,,Uspon’’, za koji je, osim talenta, potrebna i lepršava imaginacija, velika koncentracija, kao i izuzetno poznavanje klasika fantastike u književnosti, pravi je šablon za mnoga buduća dela, naročito filmove na tu temu, jer je oduvek bila fascinantna ta ljudska potreba za pročišćenjem kroz totalno uništenje, kao jedini i isključivi način za pronalaženje rajskog života na ovoj našoj izmučenoj planeti.
( Uspon)
Negde usred nedođije, bezimeni čovek ustaje iz mraka. Lišen većine pamćenja (osim moći govora i obimnog znanja o ubijanju), shvata da se nalazi u poludelom svetu. Još gore, skoro sve živo želi njegovu glavu. Bez predstave šta mu je činiti, on luta opustošenim predelima propalog kontinenta. Na tom putu će njegovo telo i um biti pritegnuti do granica pucanja, dok on očajnički pokušava da sazna šta se dešava, ko je on i zašto postoji. Jedan za drugim, protivnici padaju pred njim, a svako novo ubistvo samo postavlja još pitanja: Da li je on uopšte ljudsko biće? Šta se desilo svetu?


Mario Milosavljević, rođen je 1986. u Paraćinu, gde je odrastao i proveo veći deo života. Beograd smatra svojim drugim domom i često putuje između ta dva grada, nastojeći da ne zapostavi nijedan.
Diplomirani je ekonomista, ali su njegova istinska strast mračne, teške priče, bez obzira na način pripovedanja. Naročito uživa u ambicioznoj, ozbiljnoj fantastici, a omiljeni autori su mu Džordž R. R. Martin, Skot Linč i Stiven Erikson. Voli da kaže: „ovaj prvi me je naučio da zamahnem sekirom, ovaj drugi da od toga napravim spektakl, a ovaj treći da spoznam istinski značaj iza tog čina.“
Izdaje svoja dela od 2016. godine, primarno na engleskom jeziku, pod pseudonimom M. T. Miller. „Uspon: Prva Knjiga Bezimene Hronike“ je spoj njegove prve dve knjige, konačno izdate na srpskom jeziku.

TOP