HARLEKIN

Dostupnost proizvoda: Da  /  

Bernard Kornvel
Izdavač: Otvorena knjiga
ISBN: 86-7674-049-6
Povez: Mek
Pismo: Latinica
Br.strana: 400
Godina: 2005.

Array
415,80 Дин.

Bilo je to vreme kada su Englezi prešli kanal kako bi se borili sa Francuzima. Vojsku su predvodili kralj, visoki plemići i vitezovi, a strelci, obični vojnici, predstavljali su englesko tajno oružje. Tomas od Huktona je jedan od tih strelaca. Ali on se takođe nalazi u jednoj ličnoj misiji, da osveti smrt oca koga je ubio francuski osvajač i povrati porodično blago. Njegovo putovanje je mnogo komplikovanije nego što je očekivao, a neprijatelj s kojim će se suočiti, koristi moć najveće relikvije hrišćanskog sveta, moć grala.

Ova prva knjiga iz serijala "Potraga za gralom" završava se velikom bitkom kod Kresija, koja je predstavljala početak onog što je danas poznato kao Stogodišnji rat.

 

Rođen je u Londonu 1944. Otac mu je bio kanadski pilot a majka engleskinja, član ženske pomoćne avio jedinice. Predat je na usvajanje porodici Vigins koji su bili članovi protestantske sekte, koji su odbacivali bilo kakvu neozbiljnost, pa čak i medicinu. Poslat je u Mokton školu, završio je studije na Londonskom univerzitetu i po završenim studijama radio je za BBC televiziju čiji je bio direktor. Oženio se amerikankom Džudi i prešao da živi u Ameriku. Kako nije dobio zelenu kartu počeo je da piše jer to nije zahtevalo radnu dozvolu.

 

TOP