IZMEĐU SNA I JAVE

Dostupnost proizvoda: Da  /  

Ana Blažić Maksić
Izdavač: Književna omladina Srbije
ISBN: 978-86-7343-263-2
Povez: Mek
Pismo: ćirilica
Br.strana: 200
Godina: 2015.

Array
550,00 Дин.

Neodoljiva knjiga koja se bavi svim onim što čini život: prijateljstvom, strašću, vernošću i, pre svega, ljubavlju.“

U svetu beogradskih kultnih mesta za izlaske, i mestima nadomak grada, uz muziku i stihove najlepših ljubavnih pesama domaće i strane muzičke scene, ispričane svakodnevnim jezikom - kolokvijalnim i živim, saznajemo životne priče glavnih junaka koje upravo zbog jednostavnog jezika i dinamičnog pripovedanja postaju još životnije i čitaocu prisnije.
Glavna junakinja romana, Sara, kroz svoj odnos sa Markom upoznaje sebe, onakvu kakva u svetu u kome se kretala nije imala prilike da se otkrije, spoznaje svoju želju za avanturom, prezir prema kolotečini i mirnoj svakodnevici u kojoj je prividno uživala. Markova neobuzdana priroda, nepredvidivost i mladost njegovog duha, uprkos tome što je deceniju stariji od Sare, čine da se ona oseća mlađom, posebnijom i drugačijom od drugih devojaka, naročito onih tipiziranih (realističnih) sa kojima je Marko bio u brojnim vezama.

Između sna i jave , kako i sam naslov kaže, otkriva protivrečnost u doživljaju ljubavi o kojoj se sanja, koja ostaje platonska, neostvarena, ali i životna, opipljiva.

 

,,Tog proleća 1981. godine, sve je mirisalo nekako drugačije. Možda sam baš zato i stasala u osobu koja se ne uklapa u životne klišee i koja nikada ne skida svoje ružičaste naočare. Za mene svet uvek ima najlepše boje. Odrasla sam u srcu Beograda, pored Ateljea 212, u kući Uroša Predića i ulici „Otvorenog srca“. Možda je baš to imalo uticaja da se u meni probudi bar jedna vrsta umetnosti.
Trenutno živim i radim u Aranđelovcu.
Pisanjem se bavim iz hobija, veoma dugo, to je moj mali svet koji mi daje elan da se borim sa svakodnevicom, a „Između sna i jave“ je moj prvi roman. Iako već polako ali sigurno, koračam četvrtom decenijom života i imam dvoje dece, mislim da nikada neću uspeti da odrastem i da ću zauvek čuvati to većinsko vlaništvo mog deteta u sebi. Mika Antić je napisao: „ Preleti beskonačnost i pobedi vreme i maštu, ali nikada ne zaboravi kako se korača po zemlji!“, tako da ja ne sanjam život nego stojim čvrsto na zemlji i uspevam da živim svoje snove.''

TOP