U OKRILJU NOĆI

Dostupnost proizvoda: Da  /  

Kristina Janković
Izdavač: Kreativna radionica Balkan
ISBN: 978-86-6403-020
Povez: Mek
Pismo: Latinica
Br.strana: 94
Godina: 2016.

Array
275,00 Дин.
Pisanje poezije kao vid samoprevladavanja i samoizražavanja nije jedini i usamljeni slučaj u istoriji knjiženosti. Gotovo po pravilu, kada je takav slučaj u pitanju, pišu se najlirskiji zapisi, ali poezija Kristine Janković više odiše misaonošču, no suvoparnim emocijama i patetikom, sa dubokom svešću da je u duši, uprkos svemu, žigosana žigom sreće.
Da li ste se ikada zapitali da li ste u potlačenom položalu i koliko ste sami doprineli tome? Da li ste svesni da stepen slobode i postavljanje sebe u centar, u najpozitivnijoj konotaciji, zavisi od nas samih? Upravo na ove važne momente nas podseća refleksivna poezija Kristine Janković.
 
Rođena je 1974. godine u Zemunu. Od detinjstva se bavi pisanjem poezije. Pojedine radove je objavljivala u dečjim časopisima. Majka je dvoje dece.
Iznenada se razboljeva od neke neurološke bolesti, baš u periodu kada treba najviše da pruži svojoj deci. Blokiran joj je govor i teže hoda. Pisanje joj pomaže da se bori sa bolešću koja je teška i naporna, da ispolji sebe na način na koji želi, da se bori sa bolom zbog fizičkih blokada.
Njene pesme se pojavljuju u nekoliko zbornika – Digital zbornik Društva živih pesnika, Zbornik poezije Stopama Alekse Šantića, kao i u nekoliko digitalnih zbornika.

,,U okrilju noći'' njena je prva samostalna zbirka poezije.

 
TOP