Rubac u ruci

Dostupnost proizvoda: Da  /  

Branka Popić
Izdavač: Književna omladina Srbije
ISBN 978-86-7343-347-9
Povez:Broš.
Pismo:ćirilica
Br.strana: 96
Godina: 2018.

Array
400,00 Дин.

Čudotvorac, na najlepšem životnom instrumentu - jeziku, je pesnik. Ogoljen list papira i pero su bili večiti izazov neumornom stvaraocu da napiše reči koje hoće da se kažu. To veličanstvo, inspiracija, traži i zahteva da taj trenutak drhtaja srca i okrenutosti u sebe i svom nemiru, pretoči u reči.
Spremna da odvažno kaže svoju reč, ispisanu hrabro u osami dugih noći, Branka Popić bujicom neiscrpnih reči, prede niti svih svojih osećanja. Vama na dar.

Pesnička zbirka " Rubac u ruci " je uhvaćen trenutak njenog, možda, presudnog suočavanja sa ljudima i sobom. Oslobođenom i spontanom formom, neobično jakih reči, često arhaična u izrazu, pesnikinja bez stida otvara prostore zaključane višestrukim katancima. Svaka pesma je oda, ne o svojoj tugi, samoći, nesnalaženju među " vukovima", nego i njena želja da ovaj svet bude pitomiji, milosrdniji i humaniji prema Čoveku.

Iz recenzije pesnikinje Ljiljane MirićBranka Popić je rođena 1966.g. u visokom,B i H.Još uvijek,negdje na proplancima djedovih livada i omeđja,luta svojim lirskim stazama i zaorava brazde.U predasima udahne zraka jesenjih šuma i nastavi nedisati.
Danas živi u Bosanskoj Gradišci.